Blogginfo

Vi har prata lite om att vi skulle åka och hälsa på en vän till veckan. Det brukar vara svårt att hitta luckor att ses i och med att han jobbar en hel del och vi brukar för det mesta få komma till det kontorshotell i Stockholm var han jobbar och äta lunch när vi är i stan. Nu skulle det vara kul om man kunde ses och ta ett glas och inte behöva rusa iväg direkt efter maten för att han skall göra en massa saker på jobbet. Jag har verkligen förstått hur det är för en arbetsnarkoman! I vilket fall som helst verkar han tycka om att ha det så och då är det väl bra för alla tänker jag. Trivs man med vad man håller på med är det svårt att komma med invändningar som vän.

Bland kontorshotell i Göteborg

När man skall ta sig in till stan kan man ta en genväg mellan några kontorshotell i Göteborg och kommer man rätt där, har man nästan sparat 900 meter har jag räknat ut. Det kan vara lite svårt att hitta i och med att det finns så många olika ställen man kan gå fel, men det brukar gå bra om man sett det en gång. Första gången kommer nästan alla som går vilse ut helt fel och det blir en lång väg tillbaks in till bebyggelsen i stan och vid kajen.

Vid kommunikation

I augusti förra året diagnostiserades min son. Han, en glad och energisk kille på sju år har ADHD. Det kom visserligen inte som en överraskning. Tvärtom var det väldigt skönt för både honom och oss att få reda på var denna enorma energin och rastlösheten kom ifrån. I helgen blev vi inbjuda till en konferens i ämnet som ska hållas under två dagar. Vad vi kommer att få med oss från denna konferens har jag ingen aning om men jag har stora förhoppningar på att pusselbitarna kommer att falla på plats. Det jag önskar få ut av denna konferens är främst verktyg som gör det lättare att förstå diagnosen och veta hur man som förälder kan hjälpa sitt barn på bästa sätt. Jag vet att vår son just nu befinner sig i en kritisk ålder. Nu när skolan börjat blir det allt tydligare att han inte är lika tålmodig som de andra barnen i klassen.

Även om han har fått många nya vänner ser jag att han inte alltid känner sig bekväm i skolmiljön. Att sitta still och lyssna är inte hans starkaste sida. Däremot är han väldigt uppfinningsrik och positiv till det mesta som handlar om att lösa problem. Den konferens vi i helgen kommer att delta i kan förhoppningsvis hjälpa både vår familj och skolan att förstå mer om ADHD och se de fördelar denna diagnos faktiskt har, istället för att se det som ett problem. Som förälder är jag enormt tacksam för denna konferens anordnas och att det finns ett sådant stöd för de som behöver det.

Lämna ett svar