Färdigheter för webbutvecklare


Webbutveckling är processen att bygga webbplatser, inklusive att utforma webbplatsens utseende och känsla och koda den så att den fungerar korrekt. Det handlar också om att se till att webbplatsen är användarvänlig och effektiv att använda.

Oavsett om du väljer att arbeta med en enskild kunds webbplats eller med flera webbplatser samtidigt kräver processen att bygga en professionell webbplats mycket tålamod. Hela processen tar lång tid och kommer troligen att innebära flera omgångar av revideringar innan den är klar.

Förståelse för verksamheten: Webbutvecklare måste förstå ett företags mål och hur de ska kommunicera dem effektivt. De kommer ofta att arbeta tillsammans med marknadsföring, IT och andra team för att avgöra vad som är bäst för företaget.

Planering och tidsramar: Webbutvecklingsprojekt tar lång tid att slutföra, så det är viktigt att planera i förväg och hålla koll på deadlines. På så sätt kan du undvika förseningar i sista minuten och kostsamma omkonstruktioner.

Kommunikation och lagarbete: Webbdesigners arbetar vanligtvis med andra medlemmar i sitt team, inklusive ingenjörer, projektledare och innehållsförfattare. På så sätt kan de se till att projektets design och funktionalitet är i linje med företagets mål.

Lär dig att koda: För att komma igång på din resa som webbutvecklare behöver du några grundläggande programmeringskunskaper. Du kan lära dig dessa i en onlinekurs eller genom ett bootcamp, där du lär dig att bygga verkliga webbplatser.

Specialiserade språk: Det finns en mängd olika specialiserade kodningsspråk och uppmärkningsspråk som webbutvecklare kan välja mellan för att skapa webbplatser. Detta kan göra det lättare för dem att samarbeta med andra teammedlemmar, eftersom de kan fokusera på de språk som är mest användbara för dem.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen för att utforma och utveckla webbplatser. Det handlar om att skapa en webbplats utseende och funktionalitet med hjälp av olika kodningsspråk, som HTML, CSS, JavaScript med mera.

En grundläggande webbsida består av en textfil med giltig HTML. Det innebär att filens kod är skriven på ett sätt som gör den lätt att läsa och förstå.

Det finns många verktyg som du kan använda för att bygga upp din webbsida, bland annat en ”rå” textredigerare och ett ordbehandlingsprogram. En ordbehandlare är bra för att göra snygga dokument, men den kan också infoga tecken som inte uppfyller HTML-standarderna.

Du kan också använda ett verktyg som Photoshop för att skapa webbsidans grafik. Tänk dock på att de flesta bildredigerare och programvaror inte är kompatibla med de flesta webbläsare.

Nästa steg är att skriva koden för din webbsida. Detta kan göras med en webbaserad editor, som WordPress eller Wix, eller genom att skriva den på din dator med hjälp av en textredigerare och en webbläsare.

När du har koden till din webbsida kan du spara den på datorn genom att klicka på Arkiv > Spara som. Det är en bra idé att namnge filen något som följer konventioner för att göra det lättare att hitta den i framtiden.

I detta skede av webbsidans utveckling är det bra att tillsammans med din(a) utvecklare arbeta med en webbplats karta, eller en översikt över webbplatsen och dess enskilda webbsidor. På så sätt får du och din(a) utvecklare en färdplan för hur webbsidorna ska struktureras och se till att data organiseras på rätt sätt.

Typer av kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett fantastiskt sätt att få in en fot i en spännande bransch. Det finns ett antal olika typer av kurser, från grunderna till specialistkunskaper.

Grunderna i webbutveckling: HTML, CSS och JavaScript

Denna kostnadsfria kurs är en bra introduktion till webbutveckling, med målet att gå igenom processen att skapa din första webbplats från grunden med hjälp av internets tre pelare – HTML, CSS och JavaScript. Kursen är uppdelad i lättsmälta videor som inte tar längre än 15 minuter vardera, så att du kan lära dig i din egen takt.

Kursen leds av Rob Chaikin, som tidigare har hållit en kurs i iOS-utveckling. Han är mycket tydlig och enkel, och hans undervisningsstil är mycket lätt att följa, vilket gör honom till ett idealiskt val om du letar efter en solid, praktisk kurs i webbutveckling.

Django Web Application Development

Detta är en kurs på mellannivå för dem som har en fungerande kunskap om programmeringsspråk, inklusive HTML och CSS, och som vill utforska mer avancerade begrepp. Här lär du dig att bygga interaktiva webbapplikationer med hjälp av Django, ett databaserat ramverk.

Kodning för barn

Programmering är en värdefull färdighet som kan användas för att hjälpa till med skolarbete och kodningsprojekt, samt för att introducera datavetenskap för barn. Det lär ut logik, problemlösning och matematik samt en rad relevanta tekniska färdigheter. Det kan också vara roligt och givande för barn, vilket kan göra det till ett utmärkt alternativ till traditionella skolämnen.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapplikationsutveckling är processen för att skapa en programvaruapplikation som körs på Internet.
  2. Det omfattar ett antal faser, bland annat upptäckt, design och prototyper, utveckling och driftsättning.
  3. Först är det viktigt att identifiera det problem som du vill att din webbapplikation ska lösa eller de funktioner som du vill tillhandahålla.
  4. Det är först därefter som du kan välja en plattform och bygga upp backend-funktionaliteten.

Lär dig grunderna i WordPress-utveckling

  1. WordPress är ett kraftfullt innehållshanteringssystem som gör det möjligt för användare att skapa webbplatser.
  2. Utvecklare skapar teman och insticksprogram för att anpassa WordPress och lägga till funktionalitet på webbplatser.
  3. Utveckling av WordPress kräver kunskap om flera webbtekniker.
  4. Lär dig grunderna i HTML, CSS och PHP..
Fördelarna med att använda WordPress för din webbplats
Vad du behöver veta om webbutveckling