Webbutveckling Bootcamps


Webbutveckling är kärnan i Internet – det är det som gör att vi kan läsa den här bloggen, kolla in våra flöden på sociala medier eller handla på marknadsplatser online. Det är också det som hjälper företag att bli uppmärksammade av potentiella kunder på sökmotorer och på deras mobila enheter.

Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas för att möta användarnas behov blir det allt viktigare för blivande utvecklare att förstå hur back-end och front-end arbetar tillsammans för att skapa webbplatser som är responsiva och effektiva över plattformar. Det är därför fler och fler kodningsbootcamps erbjuder en mer omfattande, väl avrundad strategi för utbildning som täcker både front-end och back-end utvecklingsfärdigheter.

Front-end-utvecklare skapar det ”synliga” på en webbplats, inklusive layout, informationsstruktur och visuell design. De använder ofta programvara för grafisk design för att skapa ett allmänt koncept för sidan innan kodningen påbörjas. I denna fas ingår att arbeta med en kund för att bestämma en visuell stil och införliva eventuella unika eller anpassade krav som färgscheman, logotyper, bilder eller animationer i designen.

Bakom kulisserna på en webbplats pågår en hel del komplicerad kodning. Backend-utvecklare ansvarar för att skapa tre saker: din logikkod, som dikterar hur objekt på din webbplats ska interagera; din databashantering, som lagrar och organiserar data så att de kan hämtas vid förfrågan; och din infrastruktur, som inkluderar hur din webbplats hostas (oavsett om du hostar den själv eller använder en plattform som Jimdo). Backend-utvecklare använder ofta programmeringsspråk för serversidan för att bygga dessa komponenter.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsideutveckling är processen för att skapa front-end (vad användarna ser) på en webbplats. Det görs vanligtvis med hjälp av olika kodningsspråk och innebär ofta att man införlivar flera front-end- och back-end-tekniker för att skapa funktionella webbplatser med komplexa layouter och funktioner.

Det finns många sätt att närma sig utveckling av webbsidor, men det finns några grundläggande principer som varje utvecklare bör ha i åtanke. För det första är det viktigt att förstå vem din målgrupp är och vad de letar efter på din webbplats. Detta hjälper till att vägleda beslut om layout, navigering och innehåll. Det är också bra att rådgöra med andra team, som marknadsföring och SEO, för att få ett bredare perspektiv på vad din webbplats behöver för att bli framgångsrik.

När du har en tydlig bild av din webbplats måste du sätta ihop den. Det innebär att du skapar en grov ritning, som utvecklare kallar en wireframe. En wireframe är en enkel skiss över hur dina sidor kommer att se ut som ger både dig och din utvecklare en utgångspunkt. Det är en bra idé att använda verktyg som Framer, Sketch eller Adobe Photoshop för att hjälpa dig att bygga designen.

Skelettet på din webbplats är byggt i Hypertext Markup Language (HTML). Detta är det absoluta minimum som alla webbplatser måste ha, och ger den grundläggande strukturen och kritiska komponenter för varje sida. Andra kodningsspråk som Cascading Style Sheets (CSS) och JavaScript tar hand om den kosmetiska sidan av din webbplats, vilket gör det möjligt att ändra saker som färgen på en knapp på alla dina sidor på en gång.

Hur du hittar de bästa kurserna i webbutveckling

Oavsett om du arbetar inom teknikbranschen, finans, kreativa byråer, hälso- och sjukvård eller den offentliga sektorn, är chansen stor att du besöker webbplatser varje dag. Men har du någonsin undrat hur de är uppbyggda? Vad får dem att fungera på olika webbläsare och enheter? Hur programmeras dessa webbplatser för att leverera rätt information till varje besökare?

Om du vill skaffa dig nya färdigheter eller lära dig ett programmeringsspråk är en webbutvecklingskurs ett bra alternativ. Dessa kurser lär studenterna hur man bygger och designar webbplatser med hjälp av HTML, CSS och JavaScript. Vissa introducerar också studenterna till populära ramverk som Bootstrap som gör det lättare för nybörjare att skapa responsiva och mobilvänliga webbplatser.

En kurs i webbutveckling kan vara ett bra sätt att starta din karriär inom området eller få ett försprång gentemot konkurrenterna på ditt nuvarande jobb. Med så många alternativ där ute är det viktigt att hitta en kurs som passar dina mål och din inlärningsstil. Vissa webbutvecklingskurser online är specialiserade på ett enda språk eller ramverk, medan andra täcker grunderna i webbutveckling och flera språk. Du kanske också vill överväga kursens prispunkt och hur ofta den uppdateras för att diskutera nya verktyg och teknik i webbutvecklingsvärlden.

Om du är nybörjare bör du leta efter kurser som erbjuder självstudier så att du kan öva upp dina färdigheter på egen hand och i din egen takt. Khan Academy erbjuder till exempel en kostnadsfri webbutvecklarkurs som börjar med nybörjarvänliga språk som HTML och CSS och sedan går vidare till mer avancerade språk. Denna kurs, tillsammans med CodeAcademys introduktionskurs i Python, kan hjälpa dig att bygga upp dina färdigheter som en fullstack-utvecklare.

Steg i utveckling av webbapplikationer

Att utveckla en webbapplikation är ett spännande projekt som kräver ett team med erfarenhet av både design och utveckling. Genom att förstå stegen för att omvandla en idé till en funktionell produkt kan teamet bestämma vilka funktioner som ska ingå i appen och sätta upp realistiska mål för tid till marknad och budget.

Användbara appar föds ur behov och innovation. För att skapa en framgångsrik app bör du fundera på hur den ska lösa ett problem som nästan alla har och hur din app kan förbättra befintliga lösningar. Det är också viktigt att förstå din målgrupp och hur de kommer att använda appen. För att göra detta måste du göra en djupgående undersökning av användaren och deras problem. Resultaten av denna marknadsundersökning kommer att avgöra fokus för den tekniska inriktningen av appen.

Efter forskning och validering är nästa steg i processen att skapa en design och ett arbetsflöde för din app. I det här skedet är det viktigt att hålla saker enkla och undvika att lägga till för många funktioner. Att skapa för många funktioner kan försena lanseringen av din app och öka kostnaderna. Genom att ha en tydlig uppfattning om dina användare och deras problem kan du bygga en MVP (Minimum Viable Product) som är redo för testning.

Designen och flödet för din app kommer att skapas i wireframes och prototyper, som är strukturerade, datorgenererade skisser som visar designen av din app. Vid den här tidpunkten i utvecklingscykeln kommer mer betydande tekniska val att göras om ramverk och tekniker som stöder din webbapplikation, liksom den faktiska kodningen av appens front- och backend.

Vad innebär WordPress-utveckling?

När du bygger en WordPress-webbplats har webbplatsägaren troligtvis specifika mål för sitt företag. De vill att deras webbplats ska vara ett nav för deras vanliga och potentiella kunder att lära sig mer om företaget och dess produkter och tjänster.

För att uppnå detta behöver de en högpresterande webbplats som ser bra ut och fungerar bra. Att bygga en webbplats kräver dock mer än bara designfärdigheter; det kräver också en stark förståelse för webbutveckling. Det är här wordpressutveckling kommer in i bilden. wordpressutveckling innebär att skapa plugins och teman för att förbättra webbplatsens funktionalitet och hjälpa den att uppnå sina mål. wordpressutvecklare är mycket efterfrågade och kan förvänta sig konkurrenskraftiga löner.

Det är viktigt för alla wordpress-utvecklare att förstå den underliggande koden för den plattform de arbetar på. Detta är särskilt sant för alla som specialiserar sig på pluginutveckling. Detta gör det möjligt för dem att skapa plugins som ger önskad funktionalitet utan att orsaka några problem med kärnprogramvaran eller andra plugins.

Att bekanta sig med de viktigaste programmeringsspråken som används av WordPress kommer också att vara till hjälp för alla blivande plugin-utvecklare. Detta inkluderar PHP (Hypertext Preprocessor), MySQL (ett relationellt databashanteringssystem med öppen källkod) och JS (JavaScript). Även om inte alla dessa språk krävs för WordPress-utveckling, kommer en gedigen förståelse för vart och ett att göra det lättare att skapa anpassade plugins.

En stark grund inkluderar också att lära sig bra felsökningsmetoder. Detta är viktigt, eftersom misstag kan kosta timmar av förlorad tid och eventuellt till och med utsätta kunddata för risk. Detta inkluderar att skapa en lokal utvecklingsmiljö, använda git och andra populära kodförvar för att spåra framsteg och ta säkerhet på allvar. Det är till exempel bra att använda unika prefix för variabler och funktioner, och att använda namnkonventioner för att förhindra att kod förväxlas med andra plugins. Det är också viktigt att ta hänsyn till internationalisering och göra strängar lättare att förstå för användare från andra länder.

WordPress-utveckling – Så här lägger du till funktionalitet i dina WordPress-plugins och teman

  1. WordPress är en mångsidig plattform som stöder många typer av webbplatser.
  2. Dess utbyggbara natur gör det möjligt för utvecklare att lägga till funktionalitet med plugins och teman.
  3. Att skapa ett framgångsrikt WordPress-plugin kräver starka kodningsmetoder.
  4. Det är också viktigt att använda en textredigerare som stöder kodningsstandarder som ES6+ och Sass

WordPress-plugins – vilka bör du installera?

WordPress ger alla möjlighet att skapa och anpassa en webbplats utan att behöva känna till några kodningsfärdigheter. Det stöder också ett enormt ekosystem av plugins som kan ta din webbplats från grundläggande till fantastisk. Men när det finns så många plugins tillgängliga är det lätt att bli överväldigad och sluta installera sådana som du inte behöver eller ännu värre, bryta din webbplats i processen.

För att förhindra att detta händer, var noga med att läsa recensionerna och kontrollera antalet aktiva installationer i plugin-katalogen innan du installerar det. Se också till att det följer WordPress kodningsstandarder och uppdateras regelbundet, eftersom detta kommer att bidra till att förhindra problem och kompatibilitetsproblem med din webbplats.

När du har hittat ett plugin som du vill installera, se till att du testar det på en staging-webbplats innan du installerar det på din live-webbplats. Detta gör att du kan se hur det fungerar innan du förbinder dig till det och kommer att rädda din webbplats från att bli hackad i processen.

Om du har en webbplats som kräver flera språk är Weglot en av de bästa wordpress-pluginsna att använda för att översätta din webbplats till 100+ olika språk. Dess översättningsprogramvara är optimerad för sökmotorer och överensstämmer med bästa praxis för flerspråkig SEO. Det är också tillgängligt på en premiumplan som kommer med ytterligare funktioner som databaskryptering och säkerhetskopior. Att använda detta plugin kan spara tid och ansträngning eftersom det automatiserar processen med att skapa översättningar och kan uppdateras när din webbplats växer.

Skapa blogginlägg i WordPress
Grunderna för webbutveckling