Vad du behöver veta om webbutveckling


Webbutveckling är processen att skapa webbplatser och appar som finns på internet. Det är en utmanande karriärväg eftersom det krävs en mängd olika färdigheter, men det ger också möjligheter att använda dina kreativa och tekniska sidor.

Grundläggande information

Det första man bör veta om webbutveckling är att det handlar om många språk, bibliotek och ramverk. Dessa verktyg hjälper dig att bygga webbplatser och appar som ser bra ut på alla enheter och fungerar smidigt.

Du kan lära dig att koda från en mängd olika källor, bland annat gratis handledningar och böcker, onlinekurser och YouTube-kanaler. Vissa erbjuder även betalda lektioner eller certifieringar.

Backend kontra frontendutveckling

Front-end-utvecklare fokuserar på användarens upplevelse och estetik, medan back-end-utvecklare arbetar med databaser för att lagra data som kan nås av webbläsare. En backend-utvecklare har en mer ingående förståelse för hela webbplatsen och hur den fungerar på både klient- och serversidan.

Mappning av en webbplats

För att kodningen ska kunna börja diskuterar utvecklingsteamen kundens vision och skapar en webbkarta som hjälper dem att styra kodningsarbetet. Denna karta beskriver hur sidorna är relaterade och vilka designelement som kommer att påverka hur de visas.

Lansering av en webbplats

När designen och kodningen är klar granskar och testar webbutvecklaren webbplatsen för att se till att den fungerar korrekt på alla enheter. Detta kan inkludera att kontrollera kompatibilitet med olika webbläsare, identifiera eventuella buggar och se till att webbplatsen fungerar bra på mobiler.

Vad du behöver veta om utveckling av webbsidor

Vebbsidutveckling är processen att skapa en webbplats med hjälp av HTML och andra programmeringsspråk. Det kräver kunskap om en mängd olika ämnen, inklusive design, interaktivitet och databashantering.

Först måste du skapa en webbsidesfil (en textfil som innehåller giltig HTML) och spara den på din dator. I stället för att använda ett ordbehandlingsprogram, som infogar tecken som inte är giltig HTML, bör du använda en ”rå” textredigerare.

För det andra måste du välja ett filnamn för webbsidan. Detta är viktigt eftersom webbläsaren kommer att använda det för att hitta filen, och du vill välja ett namn som är lätt att komma ihåg för användarna.

För det tredje behöver du en webbläsare för att visa webbplatsen när den är skapad. De flesta operativsystem innehåller en webbläsare, men om ditt inte gör det kan du ladda ner en gratis.

För det fjärde behöver du ett ramverk för webbutveckling, som underlättar processen för webbutveckling genom att automatisera många av de uppgifter som normalt kräver att utvecklare skriver kod. De flesta av dessa ramverk är gratis att använda och låter dig enkelt flytta element på dina webbsidor.

Femte gången behöver du ett programmeringsspråk som kan lägga till funktionalitet till din webbplats. Detta gör att du kan lägga till animationer, automatisera vissa uppgifter på dina webbsidor och integrera interaktiva funktioner som förbättrar användarnas upplevelse.

Webbutveckling är en fantastisk karriär för dem som har rätt kombination av färdigheter och intresse för teknik. Den erbjuder dig många kreativa möjligheter och utmaningar och kan vara ett spännande sätt att påverka världen.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig grunderna i webbdesign och kodning. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren utvecklare kan dessa onlinekurser hjälpa dig att bygga upp en solid grund av teknisk kunskap för att ta din karriär till nästa nivå.

Coding Boot Camps: För nybörjare och proffs

Om du vill börja med kodning men inte har någon erfarenhet kan ett kodningsbootcamp vara det perfekta alternativet för dig. Dessa program erbjuder en djupgående metod för inlärning och tar dig genom en serie lektioner på bestämda tider måndag till fredag.

HTML- och CSS-kurser: För webbdesigners

Om du är webbdesigner kan dessa onlinekurser hjälpa dig att bygga upp din portfölj och visa upp dina färdigheter för potentiella arbetsgivare. I kurserna lär du dig att använda HTML- och CSS-språken för att skapa vackra, interaktiva webbplatser som ser bra ut både på stationära och mobila enheter.

JavaScript-kurser: För webbutvecklare

Om du är intresserad av att använda JavaScript för att skapa webbapplikationer som använder Ajax för datafunktionalitet på serversidan kan den här onlinekursen hjälpa dig. Den täcker alla de viktigaste delarna av detta populära programmeringsspråk, inklusive hur man skapar en fullt fungerande webbapplikation och en ”responsiv” design som automatiskt anpassar sig till användarens skärmstorlek.

Django och Python för webbutvecklare

Om du någonsin har velat skapa webbapplikationer som hanterar data är den här kursen i Python för webbutveckling något för dig. Den här Udemy-kursen är uppdelad i korta, lättförståeliga föreläsningar som introducerar begreppen beslutsfattande och looping statements.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationer är en typ av interaktiv programvara som kan nås på alla enheter med internetuppkoppling. De erbjuder ett dynamiskt användargränssnitt och kan användas för e-handel, sociala medier och produktivitetsverktyg.

En webbapplikation kombinerar serverbaserad programmering med en webbläsare för att ansluta till back-end-databaser och generera resultat för webbsidor. Några vanliga exempel är internetbankverksamhet, e-handel, bokningar, sociala nätverk, bloggar och forum samt interaktiva spel.

För att bygga en bra webbapplikation bör du ha kunskap om både front-end- och back-end-aspekterna av webbutveckling. Detta inkluderar kunskaper om HTML, CSS och JavaScript, samt kunskaper om DevOps-verktyg och en grundläggande förståelse för Ajax (asynkron JavaScript och XML).

Ett viktigt sätt att se till att din applikation är säker är att använda felsökningsverktyg som loggar på serversidan, programvara för felspårning och verktyg för webbläsarutvecklare. Dessa kan hjälpa dig att hitta problem tidigt och lösa dem snabbare.

Nästa steg är att utforma din app och testa den för att se till att den fungerar som den ska. Detta kan göras genom att bjuda in vänner, kollegor och grannar att leka med den för att ge dig feedback.

I slutändan bör du välja en webbapplikation som bäst passar behoven hos ditt företag och din målgrupp. Detta kommer att göra det lättare att bygga en framgångsrik och funktionell applikation som kommer att gynna dina kunder. Det säkerställer också att du inte spenderar pengar på funktioner som inte tjänar dina mål eller affärsmål.

Webbapplikationsutveckling – Hur man utformar och bygger en framgångsrik webbapplikation

  1. Design och byggande av en webbapplikation kan vara en skrämmande uppgift.
  2. Men rätt tillvägagångssätt kan säkerställa att du levererar en effektiv lösning.
  3. Det är viktigt att börja med att identifiera det problem du vill lösa.
  4. Detta hjälper dig att förstå din målgrupp, deras behov och hur du bäst kan tillgodose dem.
Färdigheter för webbutvecklare
Bemanningsföretag för psykolog: framtidens arbetsmarknad eller bara en tillfällig trend?