Grunderna för webbutveckling
Webbutveckling omfattar alla tekniska aspekter av att skapa en webbplats, t.ex. kodning och programmering. Men det inkluderar också mer kreativa element som användarupplevelse och design. För företag som är intresserade av att bygga en webbplats är det viktigt att förstå processen och vad man kan förvänta sig av en professionell webbutvecklare.
Det första steget i webbutveckling är planering. Innan utvecklarna börjar skriva någon kod måste de samarbeta med team i hela organisationen för att bestämma hur webbplatsen ska se ut och vilka mål den har. Till exempel, vilken typ av innehåll kommer den att innehålla? Vilken typ av uppmaningar till handling behövs för att uppnå de önskade affärsresultaten, till exempel att göra det enkelt för besökare att kontakta dig via ett formulär eller boka ett möte via onlinebokningsverktyg?
När teamet har klarhet i webbplatsens mål kan de börja utforma layouten och lägga ut strukturen. Detta görs ofta med hjälp av en wireframe, som i huvudsak är en blåkopia för webbplatsen och kan skapas på papper eller i programvara som Invision eller Slickplan.
En webbplats back-end byggs med hjälp av en kombination av olika kodningsspråk, inklusive HTML, CSS och JavaScript. Dessa språk kombineras för att skapa en webbplats som är funktionell, estetiskt tilltalande och lyhörd för användarens inmatningar. I slutändan skickar servern webbplatsens innehåll till webbläsaren, som visar det på din skärm.
Gratis kurser i webbutveckling för att komma igång
Om du vill bygga en karriär inom teknik är webbutveckling en av de bästa färdigheterna att lära sig. Det är inte bara bra för programmering, problemlösning och design, utan även för kreativiteten. Det är en fullstack-roll som kommer att sätta dig på rätt spår för att arbeta på Google, Apple, IBM och Microsoft (om de finns på din drömlista).
Det finns flera sätt att bli webbutvecklare, bland annat genom att ta en kandidatexamen, lära dig själv eller delta i en bootcamp. Det viktiga är att börja med en gratis kurs, oavsett om det är från en online-leverantör eller på ett community college, och bekanta dig med grunderna. Du kan sedan bestämma om detta verkligen är vad du vill göra, och i så fall hur mycket tid du vill ägna åt att lära dig.
Den här kursen från Udemy är ett bra ställe att börja på eftersom den introducerar dig till HTML och CSS, två av de viktigaste programmeringsspråken för att bygga webbsidor. Den går sedan vidare till att täcka de mest populära ramverken, som Bootstrap, som gör det lättare för utvecklare att skriva kod som är kompatibel över olika webbläsare och enheter.
Den sista modulen i denna kurs fördjupar sig i JavaScript, ett annat kärnspråk för webbutveckling som är populärt bland front-end webbutvecklare. Det är en bra färdighet att känna till för att skriva dynamiska webbappar och ett måste för att utveckla responsiva webbplatser. Kursen avslutas med ett projekt som hjälper dig att implementera de koncept som lärts ut under hela kursen.
Hur man kommer på en idé för att utveckla en webbapp
- Med hjälp av webbappar, som Salesforce eller Google Docs, utför människor många uppgifter i olika branscher.
- De ger fördjupade och skräddarsydda upplevelser som liknar inbyggda appar men fungerar i alla webbläsare.
- När du tänker på en webbappidé, ta hänsyn till vad dina användare behöver.
- Utveckla en lösning som adresserar ett vanligt problem de står inför.
Bästa praxis för WordPress-utveckling
WordPress-utveckling är en lukrativ, flexibel och givande karriär. Men brist på ordentlig utbildning kan leda till att utvecklare arbetar med daterad kod och metodik. Lyckligtvis finns det nya verktyg som ger utvecklarna bästa praxis och glädje tillbaka till jobbet.
En nyckel till WordPress-utveckling är användningen av plugins. Det är små program som gör att du kan ändra funktionaliteten i WordPress, inklusive lägga till funktioner och ändra hur en webbplats ser ut. Plugins finns tillgängliga gratis i plugin-arkivet och kan användas på alla WordPress-webbplatser. Alternativt kan en utvecklare skapa ett anpassat plugin för att uppfylla ett specifikt behov.
En annan viktig aspekt av wordpress-utveckling är att hålla dina filer organiserade. Detta är viktigt för både kvaliteten på din kod och hur lätt det är för andra utvecklare att ändra den i framtiden. Det är till exempel en bra idé att separera dina PHP-mallfiler från dina CSS- och JavaScript-resurser. Detta säkerställer att koden är lättare att läsa och minskar risken för buggar i dina plugins.
Du bör också prioritera prestanda när du utvecklar ett WordPress-plugin. Varje kodrad och databasförfrågan ökar webbplatsens laddningstid, så det är viktigt att minimera dem. Verktyg som GTmetrix och Google PageSpeed Insights kan hjälpa dig att göra dessa förbättringar. Slutligen bör du testa dina plugins på olika enheter och webbläsare för att säkerställa att de fungerar korrekt på alla plattformar.
WordPress-plugins
WordPress-plugins är programvarumoduler som gör att du kan utöka funktionaliteten på din webbplats utan att röra kärnkoden. De gör att du kan lägga till extra funktioner på din webbplats som gör den mer funktionell för besökare och användare. Det finns ett stort utbud av wordpress-plugins, från enkla som att lägga till ett kontaktformulär till mer komplexa som hjälper dig att optimera ditt innehåll för sökmotorer, skapa och hantera dina recensioner, bygga medlemsområden, schemalägga säkerhetskopior och mycket mer. Det finns både gratis och premium plugins för wordpress, men det är i allmänhet bra att bara ladda ner plugins från den officiella pluginkatalogen för wordpress eller från andra välrenommerade källor som codecanyon. Du bör också alltid testa nya plugins på en staging-version av din webbplats innan du aktiverar dem på din live-webbplats.
Det viktigaste att komma ihåg när du utvecklar ett wordpress-plugin är att det ska vara en lösning på ett specifikt problem. Detta kommer att säkerställa att du inte konkurrerar med befintliga plugins för samma funktion, och det kommer att ge dig den bästa chansen att få exponering på pluginmarknaden.
Dessutom är det också en bra idé att läsa om WordPress kodningsstandarder för att se till att ditt plugin följer god utvecklingspraxis. Detta gör det mindre troligt att ditt plugin kommer att orsaka problem med andra befintliga WordPress-webbplatser, eller vara sårbara för hackning och säkerhetsöverträdelser.
Comments are closed.